fbpx

Föreläsning: Föreläsning om sexuella övergrepp på internet

Föreläsningen Sexuella övergrepp på internet handlar om grooming* och om hur du som vuxen kan förebygga, informera och hjälpa. Den tar även upp exempel från riktiga rättsfall och besvarar frågor som ”vad säger lagen?” och ”vad gör jag om mitt barn blivit utsatt?”.

Föreläsningen är kostnadsfri och riktar sig till skolpersonal och föräldrar.

*Grooming är när vuxna, oftast under falsk identitet, tar kontakt med barn på internet eller på sociala medier i syfte att utnyttja dem sexuellt.

Föreläsare: Ulrika Rogland

Ulrika Rogland

Ulrika arbetar huvudsakligen som målsägandebiträde och som ombud i vårdnadstvister. Ulrika har tidigare arbetat som domare och åklagare, och hon har stor erfarenhet av brott mot barn, relationsvåld, sexualbrott och hedersvåld. Hon har haft flera uppmärksammade mål, bland annat Alexandramålet som var Sveriges första stora groomingmål. Här ger Ulrika tips på hur du kan prata med dina barn om vad som händer på nätet.

Handbok: Handbok om grooming 2019

Handbok om grooming 2019

Under föreläsningen delas Aktiv Skolas handbok om grooming ut. Den är framtagen i ett samarbete med Ulrika Rogland och Maria Dufva, och innehåller bland annat tips och råd till föräldrar och skolpersonal. Grooming är ett växande problem som går längre och längre ner i åldrarna, och vi tror på att redan tidigt informera om riskerna med att ha kontakt med okända människor på internet.

Anmälan

Observera att föreläsningen endast är öppen för personer med anknytning till skolan.

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig/och dina kollegor till föreläsningen. Fält märkta med * är obligatoriska.

Den här föreläsningen går inte att anmäla sig till.

När

14 september 2016, 13:00-15:00

Lägg till i kalender

Målgrupp

Skolpersonal

Plats

Scandic Frimurarhotellet, Linköping

Go to Top