fbpx
Gå till Aktiv Skolas hemsida »

Hej!

Hej! Det är jag som är Tryggve! Öppna luckan och kolla in vilken som är dagens rörelse, det är ju skönt att skaka loss lite, eller hur? När du är klar med det får du även tips på en kul lek!

Dagens lucka sponsras av:

Dagens rörelsefilm

Viskleken

Stå på en rad. Den som är sist i raden viskar en mening tyst i örat på personen framför, den personen viskar i sin tur till personen framför sig. Upprepa tills den som står först i raden fått meningen viskad till sig. Den personen säger nu högt vad som viskades. Man får bara meningen viskad en gång och det är väldigt sällan som det är samma mening som leken började med.

Veckans hälsotips

Sömn

Att sova är superviktigt. Ett bra tips för bättre sömn är att stänga av skärmen 1-2 timmar före läggdags och istället läsa en bok! Läs mer om sömnens betydelse i vår Handbok om hälsa.

Webbinarium: Nätsmart

Föreläsningen Nätsmart handlar om hur man som barn och vuxen kan göra för att bli nätsmart, och det som barn råkar ut för på nätet. Mobbning, kränkningar, och sådant som man blir exponerad för som kan vara otäckt och skrämmande, som till exempel kedjebrev och porr.

Fokus i föreläsningen ligger på grooming och vad vi kan göra för att förhindra det. Grooming är när vuxna, oftast under falsk identitet, tar kontakt med barn på internet eller på sociala medier i syfte att utnyttja dem sexuellt.

Föreläsare: Martina Söderholm

Martina Söderholm

Martina Söderholm har en bakgrund inom vård och omsorg och har jobbat i många år med barn och vuxna med neuropsykiatriska funktionshinder. Innan hon började föreläsa jobbade hon på rättspsykiatriska kliniken i Örebro. Du kan kontakta Martina här. Här presenterar Martina sin föreläsning.

Anmälan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig/och dina kollegor till föreläsningen. Fält märkta med * är obligatoriska.

Den här föreläsningen går inte att anmäla sig till.

Webbinarium

Denna föreläsning är ett webbinarium som direktsänds på nätet.

00 Dagar
00 Timmar
00 Minuter
00 Sekunder

Anmäl dig för att få en påminnelse via e-post en stund före webbinariet startar.

När

20 mars 2023, 19:00-20:15

Lägg till i kalender

Målgrupp

Vuxna

Plats

Södermanlands län

Go to Top