Gå till Aktiv Skolas hemsida »

Hej!

Det är jag som är Joy! Öppna luckan och kolla in vilken som är dagens rörelse, det är ju skönt att skaka loss lite, eller hur? När du är klar får du även tips på en kul lek!

Dagens lucka sponsras av:

Dagens rörelsefilm

Dagens Lek

Charader

Dela upp er i två lag. Varje lag skriver ett antal lappar med förslag på vad det andra laget ska försöka illustrera för varandra. Försök att innan komma överens om någon grad av svårighet i charaderna. Lägg sedan lapparna i en burk och byt burk med andra laget. Sedan drar någon person i laget en lapp och försöker föreställa och illustrera budskapet. Inga ord, bara rörelser, gester och miner. Försök att dela upp budskapet i flera delar och illustrera en del i taget. Personen "på scenen" får med hjälp av gester och miner ge positiva tecken när lagkamraterna efterhand kommer in på rätt spår, inga ord.

Veckans hälsotips

Sömn

Att sova är superviktigt. Ett bra tips för bättre sömn är att stänga av skärmen 1-2 timmar före läggdags och istället läsa en bok!

Läs mer om sömnens betydelse på: Glöm inte bort att sova!

Nätsmart

Guide för hur du deltar på våra webbinarium via Teams

1.

Gå in på www.aktivskola.org, gå till vår huvudmeny och klicka på Föreläsningar.

2.

Skrolla ned tills du hittar webbinariet du vill delta på och klicka på Läs mer/anmäl dig.

3.

Tryck på knappen Klicka här för att gå till webbinariet.

4.

Webbinariet sänds via Microsoft Teams och du väljer hur du vill koppla upp dig. Följ instruktionerna genom att klicka på ett av alternativen nedan.

Om du har Teams installerat

4.1 Om du har Teams installerat får du ett pop up-meddelande med frågan om du vill öppna webbinariet via appen. Tillåt och tryck på Öppna Microsoft Teams.

4.2 Logga in med dina inloggningsuppgifter för Teams.

Om du inte har Teams installerat​

4.1 Om du inte har Teams installerat kan du välja mellan att ladda ned appen, skapa en användare och titta på föreläsningen där eller att titta direkt via webben.

4.2 Väljer du att titta på webben kan du ansluta anonymt.

Webbinariet öppnas utifrån dina val och nu är det bara att vänta på att det börjar. Välkommen!