Gå till Aktiv Skolas hemsida »

Hej!

Det är jag som är Tryggve! Ta med dig dem gillar och genomför helgutmaningen tillsammans. Ett utflykt med smarrig matsäck, kan det bli bättre?

Dagens lucka sponsras av:

Dagens rörelsefilm

Helgutmaningen

Lekpark

Gör en utflykt till en lekpark och ta med en matsäck med lite nyttigare chokladbollar!

Du hittar receptet i vår Handbok om hälsa.

Veckans hälsotips

Rörelse

Vi människor är byggda för rörelse. Tänk på att all rörelse räknas. Din bästa rörelse är din nästa rörelse!

Läs mer om fysisk aktivitet och rörelse här: Vad är fysisk aktivitet?

Aktiv skolas frågor och svar

Vad är gäng-grooming?

Gäng-grooming, även känt som grooming av gäng, är en process där medlemmar av en kriminell grupp, som till exempel ett gäng, rekryterar och manipulerar unga och sårbara individer för att få dem att bli medlemmar i gänget eller att utföra brottsliga handlingar åt dem.

Grooming-processen innebär ofta att gängmedlemmarna bygger upp en relation med offret, vanligtvis genom manipulation, hot, våld eller andra taktiker, för att få offret att lita på dem och göra deras bud.

Gäng-grooming är en farlig, olaglig och tyvärr växande verksamhet som ofta involverar utnyttjande av unga människor. Målet är att få dessa ungdomar att engagera sig i brottsliga aktiviteter, inklusive våld, droghandel och andra illegala handlingar som gynnar gänget.

Gäng-groomers kan använda olika metoder för att locka unga människor, såsom erbjudanden om skydd, gemenskap, pengar eller droger.

Aktiv Skola
Aktiv Skola