Gå till Aktiv Skolas hemsida »

Hej!

Det är jag som är Joy! Öppna luckan och kolla in vilken som är dagens rörelse, det är ju skönt att skaka loss lite, eller hur? När du är klar får du även tips på en kul lek!

Dagens lucka sponsras av:

Dagens rörelsefilm

Dagens Lek

Kurragömma med dunk

Utse vem som skall räkna. Den personen ställer sig vid ett träd/stolpe och räknar till 100 medan övriga deltagare springer och gömmer sig. När räknaren är klar så säger den högt och tydligt 100 så alla kan höra och börjar sökandet. När letaren ser någon som gömt sig rusar båda till trädet/stolpen och försöker slå handen mot den först. Hinner letaren först säger hen "Dunk för (namnet på personen) 1, 2, 3!". Då är personen ute ur leken. Hinner personen som gömt sig först säger den "Dunk för mig 1, 2, 3!" då har hen klarat sig. Den som blivit dunkad först av letaren blir ny letare nästa runda.

Veckans hälsotips

Mat

Att äta grönsaker, frukt och bär är jättebra för kroppen. Genom att tänka på att försöka äta så många olika färger som möjligt under en dag så får du massvis med nyttigheter som kroppen behöver!

Läs mer om att äta frukt och grönt på: Äter vi tillräckligt med frukt och grönt?

Aktiv Skolas frågor och svar

Här svarar våra representanter från Förtroendegruppen på frågor inom olika ämnen som rör vår verksamhet och de fokusområden som vi jobbar med.
Klicka på bilderna här under om du söker svar från en specifik person, eller skrolla ner för att läsa alla de senaste frågorna och svaren.
Experterna svarar på frågor inom sina respektive professioner och områden så här kan du hitta allt från hälsa och hbtq-frågor till ekonomi och familjerätt.


Om du har något ämne eller någon fråga som du önskar att vi bloggar om får du gärna mejla till oss på info@aktivskola.org.

Förtroendegruppen

Läs mer om Erik HellménErik Hellmén
Hälsoexpert
Läs mer om Elias FjellanderElias Fjellander
Förbundsordförande på RFSL ungdom
Läs mer om Jeanette VogtJeanette Vogt
Familjerådgivare
Läs mer om Erika LarssonErika Larsson
Skuldrådgivare
Läs mer om Birgitta RausmanBirgitta Rausman
Sjuksköterska
Läs mer om Niklas WallénNiklas Wallén
Skolläkare
Läs mer om Robert KolarRobert Kolar
Förebyggande socialsekreterare
Läs mer om Andréas GlingforsAndréas Glingfors
Sakkunnig grooming
Läs mer om Jenny BorgströmJenny Borgström
Skolkurator
L
a
d
d
a
r
.
.
.

Frågor och svar

Kategorier:

Alla
Alkohol och droger
Grooming
Hälsa
Mobbning