Gå till Aktiv Skolas hemsida »

Hej!

Det är jag som är Joy! Öppna luckan och kolla in vilken som är dagens rörelse, det är ju skönt att skaka loss lite, eller hur? När du är klar får du även tips på en kul lek!

Dagens lucka sponsras av:

Dagens rörelsefilm

Dagens Lek

Kurragömma med dunk

Utse vem som skall räkna. Den personen ställer sig vid ett träd/stolpe och räknar till 100 medan övriga deltagare springer och gömmer sig. När räknaren är klar så säger den högt och tydligt 100 så alla kan höra och börjar sökandet. När letaren ser någon som gömt sig rusar båda till trädet/stolpen och försöker slå handen mot den först. Hinner letaren först säger hen "Dunk för (namnet på personen) 1, 2, 3!". Då är personen ute ur leken. Hinner personen som gömt sig först säger den "Dunk för mig 1, 2, 3!" då har hen klarat sig. Den som blivit dunkad först av letaren blir ny letare nästa runda.

Veckans hälsotips

Mat

Att äta grönsaker, frukt och bär är jättebra för kroppen. Genom att tänka på att försöka äta så många olika färger som möjligt under en dag så får du massvis med nyttigheter som kroppen behöver!

Läs mer om att äta frukt och grönt på: Äter vi tillräckligt med frukt och grönt?

Aktiv Skola tipsar: Barnfattigdomen kommer att öka – Rädda Barnen

Publicerad 2 december 2022

I veckan publicerade TV4 ett reportage om Mia och hennes son. I reportaget får vi ta del av Mia och hennes svåra ekonomiska situation. Som en direkt konsekvens av den ansträngda ekonomin så kommer Mias son behöva sluta med innebandy!

Idag lever ca 450 000 barn med låg ekonomisk standard. Rädda barnen befarar att denna siffra kommer att öka på grund av den stigande inflationen.

Vi på Aktiv Skola ser allvarligt på detta och vi vet hur svårt det är som förälder att få ekonomin att hålla. Vi har fått in flera ansökningar genom Idrottshjälpen och vi vet vad dessa föräldrar går igenom!

Vi försöker hjälpa så många familjer vi kan, men vi behöver er hjälp. På Idrottshjälpens hemsida kan man nu ge en julgåva, genom att swisha Idrottshjälpen så hjälper du flera hundra barn som tvingas sluta med sin idrott!

Se reportaget hos TV4 här.

Skänk gärnna en julgåva till Idrottshjälpen här.

Dela gärna detta innehåll i dina sociala kanaler