Med en önskan om julefrid på nätet…

Publicerad 29 november 2022

Många av oss tänker på julen som en barnens högtid och visst har de flesta barnens bästa för ögonen när de ser fram emot lediga dagar tillsammans med nära och kära. Men julen kan också innebära ökade risker för barn när det gäller att bli utsatta för grooming.

Aktiv Skolas föreläsare Martina pratar om julen och de ökade risker som finns

Ett av våra många utbildningsmaterial i ämnet som du kan ladda ner gratis.

Stiftelsen Aktiv Skola har sedan 2019 jobbat med att utbilda barn, skolpersonal och anhöriga i grooming och kan konstatera att riskerna för att barn utsätts för sexuella övergrepp via nätet ökar under lov och ledigheter.

När anhöriga har fullt upp med julstöket riskerar barnen att lämnas ensamma framför datorer och mobilskärmar i större utsträckning och detta är något som utnyttjas av groomare, alltså vuxna som tar kontakt med barn i sexuellt syfte. Groomarna tar inget jullov utan blir i stället än mer aktiva under denna tid och ser till att befinna sig i barnens miljöer på internet, ofta under falsk identitet.

Vi på Aktiv Skola jobbar hårt under hela året med många olika frågor men tycker det är extra viktigt att nå ut med vårt budskap kring grooming så här i juletider, vi känner därför ännu större tacksamhet i dessa dagar för stödet som vi får från alla våra fantastiska sponsorer.

Ert bidrag gör att vi tillsammans får förutsättningar att försöka skapa julefrid för alla barn och unga.

Känner ni att ni vill veta mer om grooming och hur vi tillsammans kan minska riskerna för att våra barn blir utsatta är ni varmt välkomna att ta del av vårt gratis webbinarium Nätsmart.

Dela gärna detta innehåll i dina sociala kanaler

Nyhetsbrev