Häng med Joy & Tryggve i trafiken

Publicerad 7 februari 2020

”Häng med Joy & Tryggve i trafiken” är en samtalsduk framtagen som ett komplement till Nya Vägars utbildningsmaterial i trafikkunskap och i samverkan med oss på Aktiv Skola.

Med samtalsduken som underlag kan ni diskutera trafiksituationer kopplat till vilka regler som gäller för dig som går eller cyklar i trafiken. Hur ska man agera? Finns det några rättigheter? Vad händer om man gör fel? Ibland känner man sig kanske osäker och lite rädd, men genom att titta på samtalsduken och diskutera situationer som kan uppstå och koppla dessa till trafikförordningen hoppas vi att man ska kunna känna sig tryggare i trafiken.

På dukens baksida hittar ni 14 frågor som ni kan utgå från när ni diskuterar tillsammans i klassen, men det finns mycket att se och upptäcka på samtalsduken, så du och dina elever kommer garanterat att komma på många fler saker att samtala kring. ”Häng med Joy & Tryggve i trafiken” är ett perfekt inslag på temadagar.

Vill du beställa en samtalsduk till din klass? Skicka ett mejl till material@aktivskola.org.
Observera att samtalsduken finns i begränsad upplaga. Det går också bra att ladda ner och skriva ut duken, du hittar den här: Häng med Joy & Tryggve i trafiken.

Dela gärna detta innehåll i dina sociala kanaler

Nyhetsbrev