Gå till Aktiv Skolas hemsida »

Hej!

Det är jag som är Joy! Öppna luckan och kolla in vilken som är dagens rörelse, det är ju skönt att skaka loss lite, eller hur? När du är klar får du även tips på en kul lek!

Dagens lucka sponsras av:

Dagens rörelsefilm

Dagens Lek

Kurragömma med dunk

Utse vem som skall räkna. Den personen ställer sig vid ett träd/stolpe och räknar till 100 medan övriga deltagare springer och gömmer sig. När räknaren är klar så säger den högt och tydligt 100 så alla kan höra och börjar sökandet. När letaren ser någon som gömt sig rusar båda till trädet/stolpen och försöker slå handen mot den först. Hinner letaren först säger hen "Dunk för (namnet på personen) 1, 2, 3!". Då är personen ute ur leken. Hinner personen som gömt sig först säger den "Dunk för mig 1, 2, 3!" då har hen klarat sig. Den som blivit dunkad först av letaren blir ny letare nästa runda.

Veckans hälsotips

Mat

Att äta grönsaker, frukt och bär är jättebra för kroppen. Genom att tänka på att försöka äta så många olika färger som möjligt under en dag så får du massvis med nyttigheter som kroppen behöver!

Läs mer om att äta frukt och grönt på: Äter vi tillräckligt med frukt och grönt?

Föreläsningar inställda

Publicerad 13 mars 2020

På grund av smittorisken ställs i nuläget föreläsningsturnén Nätsmart med Martina Söderholm in. Även Ulrika Roglands två nästkommande föreläsningar om sexuella övergrepp på internet ställs in. Det gäller föreläsningen i Skövde den 19/3 och i Växjö den 16/4.

Vi följer råd och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten vilket gör att tiden får utvisa när nya datum kan sättas.

De inplanerade föreläsningarna kommer alltså att senareläggas och vi går ut med mer information när nya datum är satta.

Dela gärna detta innehåll i dina sociala kanaler