Lars Erlandh – Aktiv Skolas verksamhetschef

Publicerad 3 maj 2021

Lars Erlandh – Aktiv Skolas verksamhetschef

Aktiv Skolas nya verksamhetschef heter Lars Erlandh. Han bor i Örebro, har en gul labrador som heter Zingo och ett kylskåp fyllt med honungsyoghurt.

Hur kommer det sig att du sökte jobbet som Aktiv Skolas verksamhetschef?
– Jag har jobbat med försäljning i över 20 år, men sedan en tid tillbaka har jag känt att jag vill göra något annat. I rollen som verksamhetschef finns det visserligen inslag av sälj men det handlar också om till exempel personaladministration, och det är en större variation i det dagliga arbetet – och det gillar jag. Sedan har Aktiv Skolas verksamhet ett fantastiskt syfte som jag står bakom och trivs med.

Hur ser du på Aktiv Skolas framtid? Har du hunnit få några mål och visioner?
– Det är för tidigt att säga, jag håller fortfarande på att lära mig om verksamheten. Jag brukar säga att jag är en försiktig general och vill börja med att sätta mig in i läget och förstå hur saker och ting fungerar först. Men det finns en enorm potential och hur mycket som helst att göra.

Till exempel finns det ju ett stort behov för svenska skolbarn att röra på sig mer, och där är det egentligen bara att gå till sig själv. Har jag haft en tuff dag och ger mig ut på en löprunda kommer jag ju hem som en helt annan människa. Rörelsens betydelse för oss människor är så stor, och här har Aktiv Skola bland annat Idrottshjälpen som är ett väldigt spännande initiativ.

Ja, Idrottshjälpen är det du har fokuserat mest på under dina första veckor här. Vill du berätta lite mer om det?
– Precis, Idrottshjälpen lägger jag mycket tid på. Utmaningen för oss är att nå ut till en målgrupp vi ännu inte har kontakt med. Skolan når vi ut till utan problem, men nu vill även nå föreningslivet. Idrottshjälpen kan göra det ekonomiskt möjligt för fler barn och unga att vara med på fritidsaktiviteter, och vi vill förstås ha in ansökningar från föreningar och anhöriga till aktiva idrottsutövare. Läs gärna mer om Idrottshjälpen här.

Vad gör du själv helst på fritiden?
– Jag är en sådan där person som går all in på saker och ting. Jag tycker om att träna och röra på mig och jag gillar löpning i olika former, orientering till exempel. Är även mycket ute i skog och mark, plockar svamp och håller på med geocaching så man hittar mig ofta i Kilsbergen i olika sammanhang. På våren och sommaren är det en ständig strid mellan friluftsliv, golfen, hunden och gräsmattan som måste klippas.

Tack för pratstunden, lycka till och välkommen hit!
– Tack! Nu ska jag försöka få upp huvudet ovanför vattenytan för att få en överblick på vad vi behöver göra härnäst. Det här är som sagt en bred roll, men jag gillar ju omväxling och att ställas inför nya, spännande utmaningar.

Lars Erlandh

Ålder: 48 år
Bor: Örebro
Familj: Två söner, 18 och 21 år, som bor hos mig på halvtid, särbon Linda och hunden Zingo som nyss fyllt fyra år.
Om jag skulle tipsa om ett Aktiv Skola-material skulle det vara: Det finns jättemycket bra material som tagits fram genom åren som fortfarande är i allra högsta grad aktuellt och gångbart. Utbildningsmaterial-sidan är en riktig guldgruva.
Finns alltid i mitt kylskåp: Honungsyoghurt (äter det till frukost varje dag), paprika och öl.

Dela gärna detta innehåll i dina sociala kanaler

Sociala Medier

Följ gärna Aktiv skola i sociala medier!