Träffa Aktiv Skola på Skolsköterskekongressen

Publicerad 5 maj 2022

Foto från Skolsköterskekongressen 2016
Foto från Skolsköterskekongressen 2016

Den 12-13 maj drar Aktiv Skola till Karlstad för att delta på Skolsköterskekongressen, visa upp allt det kostnadsfria och kvalitetssäkrade material vi har och knyta nya viktiga kontakter över hela landet.

För oss är skolhälsovården en viktig och självklar samverkanspartner. Genom åren har vi producerat en mängd material för att stödja det förebyggande arbetet när det gäller elevers fysiska och psykiska hälsa, många gånger utifrån en direkt efterfrågan från dem som arbetar i främsta ledet ute i skolorna.

Årets tema för kongressens är Skolsköterskans roll för livslångt välmående – med fokus på sexualitet, samtycke, relationer, sociala medier, hedersrelaterat våld och psykisk hälsa.

– Vi har deltagit på den här kongressen i alla år sedan stiftelsen grundades och har fått så många värdefulla kontakter – och inte minst inspiration till vilket material vi ska fokusera på att ta fram. Det är så roligt och meningsfullt när vi vet att det används och att det kan underlätta den här yrkesgruppens oerhört viktiga arbete, säger Eva Ström, mässansvarig på Aktiv Skola.

Med sig på mässan har Eva Ström bland annat Aktiv Skolas hälsoexpert Erik Hellmén.

– Det är jag mycket glad för, Erik har ju skrivit vår omtyckta Handbok om hälsa och även bidragit till Föräldrahandbokensom har blivit enormt uppskattad och efterfrågad. Jag ser verkligen fram emot att få möta både nya och gamla kontakter på kongressen!

Dela gärna detta innehåll i dina sociala kanaler

Sociala Medier

Följ gärna Aktiv skola i sociala medier!