Träffa Aktiv Skola på SETTdagarna

Publicerad 19 april 2022

Settdagarna

Aktiv Skola kommer att finnas på plats på SETTdagarna i Kistamässan 26-28 april för att fler ska får chansen att upptäcka vårt breda utbud av material vi har tagit fram.

Temat för årets SETT-dagar är att se närmare på vad man som ledare och lärare i en digital miljö behöver för att inspirera och motivera eleverna och där kan Aktiv Skola verkligen bidra.

En som under flera år har använt material från Aktiv Skola är skolsköterskan Sofia Thiger på Källeskolan i Skara.

– Det finns så mycket att välja på, och allt har hög kvalitet. För oss är det guld värt! Vi har använt oss av rörelsepaus-filmerna till exempel, de är mycket uppskattade, liksom Föräldrahandboken. Och filmerna om grooming, mobbning och hälsa är perfekta som diskussionsunderlag för både elever och föräldrar. Jag tipsar ofta föräldrarna att titta på filmerna.

Materialet rör olika aspekter av fysisk och psykisk hälsa och produceras i samarbete med sakkunniga inom de olika områdena. Det är kostnadsfritt för skolorna och finns i form av filmer, häften, böcker och affischer. Sedan några år tillbaka finns även den mycket efterfrågade föreläsningen Nätsmart

– Den är så bra, och väldigt uppskattad. Att överhuvudtaget ha tillgång till kvalitetssäkrat och kostnadsfritt material är en stor hjälp för oss. Tack vare det blir det möjligt att få in de här viktiga frågorna i skolans dagliga verksamhet, vid sidan av allt annat som vi ska hinna med, säger Sofia Thiger.

Dela gärna detta innehåll i dina sociala kanaler

Nyhetsbrev