Gå till Aktiv Skolas hemsida »

Hej!

Det är jag som är Joy! Öppna luckan och kolla in vilken som är dagens rörelse, det är ju skönt att skaka loss lite, eller hur? När du är klar får du även tips på en kul lek!

Dagens lucka sponsras av:

Dagens rörelsefilm

Dagens Lek

Kurragömma med dunk

Utse vem som skall räkna. Den personen ställer sig vid ett träd/stolpe och räknar till 100 medan övriga deltagare springer och gömmer sig. När räknaren är klar så säger den högt och tydligt 100 så alla kan höra och börjar sökandet. När letaren ser någon som gömt sig rusar båda till trädet/stolpen och försöker slå handen mot den först. Hinner letaren först säger hen "Dunk för (namnet på personen) 1, 2, 3!". Då är personen ute ur leken. Hinner personen som gömt sig först säger den "Dunk för mig 1, 2, 3!" då har hen klarat sig. Den som blivit dunkad först av letaren blir ny letare nästa runda.

Veckans hälsotips

Mat

Att äta grönsaker, frukt och bär är jättebra för kroppen. Genom att tänka på att försöka äta så många olika färger som möjligt under en dag så får du massvis med nyttigheter som kroppen behöver!

Läs mer om att äta frukt och grönt på: Äter vi tillräckligt med frukt och grönt?

Aktiv skolas frågor och svar

Vilka tips kan ni ge till mig som anhörig när det gäller unga och narkotika?

  1. Var medveten om att unga idag kan komma i kontakt med narkotika överallt.
  2. Var inte naiv utan var uppmärksam på tecken, rätt engagemang är bara tecken på att du bryr dig
  3. Släpp inte taget när din tonåring är jobbig, fortsätt ha koll och sök stöd vid behov hos andra föräldrar eller i anhöriggrupper
  4. Var vaken när din tonåring kommer hem
  5. Sträva efter att bygga en relation med ditt barn i tidig ålder som gör att de vågar berätta om narkotika eller andra saker som sker i deras liv
Läs mer om Erik Hellmén Erik Hellmén
Hälsoexpert