Gå till Aktiv Skolas hemsida »

Hej!

Det är jag som är Joy! Öppna luckan och kolla in vilken som är dagens rörelse, det är ju skönt att skaka loss lite, eller hur? När du är klar får du även tips på en kul lek!

Dagens lucka sponsras av:

Dagens rörelsefilm

Dagens Lek

Kurragömma med dunk

Utse vem som skall räkna. Den personen ställer sig vid ett träd/stolpe och räknar till 100 medan övriga deltagare springer och gömmer sig. När räknaren är klar så säger den högt och tydligt 100 så alla kan höra och börjar sökandet. När letaren ser någon som gömt sig rusar båda till trädet/stolpen och försöker slå handen mot den först. Hinner letaren först säger hen "Dunk för (namnet på personen) 1, 2, 3!". Då är personen ute ur leken. Hinner personen som gömt sig först säger den "Dunk för mig 1, 2, 3!" då har hen klarat sig. Den som blivit dunkad först av letaren blir ny letare nästa runda.

Veckans hälsotips

Mat

Att äta grönsaker, frukt och bär är jättebra för kroppen. Genom att tänka på att försöka äta så många olika färger som möjligt under en dag så får du massvis med nyttigheter som kroppen behöver!

Läs mer om att äta frukt och grönt på: Äter vi tillräckligt med frukt och grönt?

Föräldrahandboken 2018

Publicerad 17 september 2018

[vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ultimate_spacer height=”20″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Nya upplagan av Föräldrahandboken är här! Inför höstterminen skickade vi för tredje året i rad ut den lilla handboken som riktar sig till alla föräldrar vars barn börjar i första klass. I handboken finns viktiga länkar och ett urval av bra saker att veta och tänka på inför barnets skolgång. Aktiv Skola har tagit hjälp av duktiga pedagoger och inhyrda experter för att få ett så brett och praktiskt användbart material som möjligt. Böckerna har skickats till lärare i årskurs ett över hela landet och delats ut på föräldramöten. Under fliken Utbildningsmaterial kan du ladda ner den.

Ur innehållet:

Vad förväntas av ditt barn?

Vad kan du förvänta dig av skolan?

Vad säger lärarna?

Hälsa (sömn, fysisk aktivitet, goda matvanor)

När barnet inte vill gå till skolan[/vc_column_text][ultimate_spacer height=”20″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”4610″ img_size=”800×700″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”4608″ img_size=”800×700″][/vc_column][/vc_row]

Dela gärna detta innehåll i dina sociala kanaler