Lite information om allt som har hänt och vad vi har på gång!

Publicerad 2 februari 2023

Just nu

Hälsotemat är och kommer alltid att vara viktigt för Aktiv Skola. Alltför många barn i Sverige når inte upp till rekommendationerna gällande fysisk aktivitet. Undersökningar visar att svenska barn är inaktiva så mycket som 70 procent av sin vakna tid och det finns även mycket att göra på kostområdet.

För att försöka ändra på detta så bidrar Aktiv Skolas medarbetare Erik Hellmén med både kunskap och inspiration i korta konkreta hälsotips som du kan ta del av i våra sociala medier och på aktivskola.org. Visste du till exempel att havregryn är ett smart och gott sätt att få i sig tillräckligt med fullkorn eller att mycket färg på tallriken är ett enkelt sätt att koll på att man äter rätt? Kika på våra filmer på https://aktivskola.org/aktuellt/ för att inspirera dig själv och andra till lite sundare kostvanor.

Sedan sist

Under den gånga hösten och vintern har vi vid flera tillfällen varit ute och träffat både barn, pedagoger och anhöriga, vilket är något av det bästa vi vet! Att ta del av hur många unga har det idag gör oss bekymrade men samtidigt blir vi än mer motiverade och engagerade att fortsätta att bidra för att minska grooming och mobbning, samt ge verktyg för ett mer hälsosamt liv för barn och unga.

I november var Aktiv Skola inbjudna till Lidingö Stadshus under temat En vecka fri från våld och nu i januari bjöd Clarion Hotell oss till Umeå oss för att hålla vår Nätsmart-föreläsning hos dem. Väl på plats passade vi på att hålla föreläsningen för barn i årskurs 4-6 på några av skolorna i närområdet. De här mötena är helt avgörande för att vi hela tiden skall hålla oss á jour och i takt med utvecklingen.

Nedan följer lite citat från några deltagare som var på plats i Umeå!

På gång

I augusti kommer vi som vanligt att skicka ut vår Föräldrahandbok till skolor över hela Sverige som har sexårsverksamhet. Distributionen sker via skolhälsovården som ser till att handboken kommer ut till föräldrar med barn som börjar skolan. Upplagan brukar ligga runt 125 000 exemplar.

Dela gärna detta innehåll i dina sociala kanaler

Sociala Medier

Följ gärna Aktiv skola i sociala medier!