Aktiv skolas projekt

Här hittar du information om de olika projekt som Aktiv Skola arbetar med.

Idrottshjälpen

Det är djupt olyckligt om barn får svårt att delta i aktiviteter av ekonomiska skäl.

Därför har vi instiftat Idrottshjälpen, dit såväl aktiva i föreningar och klubbar som målsmän kan ansöka om pengar. Det kan handla om enskilda barn eller föreningen som helhet och ska gälla barn och unga upp till 16 år.

Här hittar du Idrottshjälpen

Skaka Loss-kalendern

Aktiv Skolas digitala julkalender som innehåller lekfull rörelse, skattjakt, lek- och mellanmålstips.

Här hittar du Skaka loss-kalendern

Skaka Loss

Vi på Aktiv Skola tror på att försöka få in så mycket rörelse som möjligt under skoldagen, och att det varken behöver vara krångligt, tidskrävande eller tråkigt.

Tillsammans med Tryggve och Joy kan man enkelt skaka loss en stund i klassrummet – och efteråt är det enklare både att sitta stilla och att lära sig nya saker. 

Här hittar du Skaka loss

Skoj med Tryggve & Joy

Här kan elever på ett roligt och stimulerande sätt kan öva på till exempel matte, geografi och ordkunskap.

Här hittar du Skoj med Tryggve & Joy

Nätsmart

Föreläsningen Nätsmart handlar om hur man som barn och vuxen kan göra för att bli nätsmart, och det som barn råkar ut för på nätet. Mobbning, kränkningar, och sådant som man blir exponerad för som kan vara otäckt och skrämmande, som till exempel kedjebrev och porr.

Fokus i föreläsningen ligger på grooming och vad vi kan göra för att förhindra det. Grooming är när vuxna, oftast under falsk identitet, tar kontakt med barn på internet eller på sociala medier i syfte att utnyttja dem sexuellt.

Här hittar du Nätsmart

Förtroendebloggen

Här skriver våra representanter från Förtroendegruppen om olika ämnen som rör vår verksamhet och de fokusområden som vi jobbar med.

Här hittar du Förtroendebloggen

Nyhetsbrev