Välkommen till Förtroendebloggen

Här skriver våra representanter från Förtroendegruppen om olika ämnen som rör vår verksamhet och de fokusområden som vi jobbar med.
Klicka på bilderna i rullistan ovan om du söker inlägg från en specifik person, eller skrolla ner för att läsa de senaste inläggen.
Experterna skriver om olika saker inom sina respektive professioner och områden så här kan du hitta allt från hälsa och hbtq-frågor till ekonomi och familjerätt.
Om du har något ämne eller någon fråga som du önskar att vi bloggar om får du gärna mejla till oss på info@aktivskola.org.
Glöm heller inte att Förtroendegruppen kan erbjuda kostnadsfri rådgivning inom en mängd olika områden, klicka här för att komma till panelen.

nov2019

Rörelseförståelse – lika viktigt som att lära sig läsa och skriva

I dag vet vi att regelbunden fysisk aktivitet är en av grundstenarna för en god hälsa. Vi ser också att fysisk aktivitet har positiva effekter på hjärnans kognitiva funktioner. Fler och fler skolor genomför olika pulshöjande aktiviteter för att öka koncentrationsförmågan och arbetsminnet, och därmed förbättra skolprestationen.  

aug2019

Orosanmälan

När ska en skola göra en orosanmälan? Hur påverkas relationen mellan pedagog och föräldrar?

aug2019

En meningsfull fritid

En meningsfull fritid kan innebära så mycket. Det kan vara att spela fotboll, dansa, resa eller att upptäcka nya saker.

aug2019

Kreativa samtal

Att vara tonåring är inte lätt, och att vara en förälder eller skolpersonal som vill hjälpa en tonåring är inte heller lätt.