Gå till Aktiv Skolas hemsida »

Hej!

Det är jag som är Tryggve! Öppna luckan och kolla in vilken som är dagens rörelse, det är ju skönt att skaka loss lite, eller hur? När du är klar får du även tips på en kul lek!

Dagens lucka sponsras av:

Dagens rörelsefilm

Dagens Lek

Charader

Dela upp er i två lag. Varje lag skriver ett antal lappar med förslag på vad det andra laget ska försöka illustrera för varandra. Försök att innan komma överens om någon grad av svårighet i charaderna. Lägg sedan lapparna i en burk och byt burk med andra laget. Sedan drar någon person i laget en lapp och försöker föreställa och illustrera budskapet. Inga ord, bara rörelser, gester och miner. Försök att dela upp budskapet i flera delar och illustrera en del i taget. Personen "på scenen" får med hjälp av gester och miner ge positiva tecken när lagkamraterna efterhand kommer in på rätt spår, inga ord.

Veckans hälsotips

Sömn

Att sova är superviktigt. Ett bra tips för bättre sömn är att stänga av skärmen 1-2 timmar före läggdags och istället läsa en bok!

Läs mer om sömnens betydelse på: Glöm inte bort att sova!

Aktiv skolas frågor och svar

Hur kan man som vuxen få barn att röra sig mer?

Först och främst att som vuxen föregå med gott exempel och ta initiativet till olika former av rörelse där man uppmuntrar i stället för att tjata.

Att göra aktiviteter tillsammans med sina barn och gärna ute i naturen samt att aktivt transportera sig genom att gå eller cykla är bra sätt att främja till mer rörelse i vardagen.

Sätt lagom tuffa mål för den ökade aktiviteten och glöm inte att all rörelse räknas!

Läs mer om Erik Hellmén Erik Hellmén
Hälsoexpert