P1 Dokumentär – Manipulatören – Bilder i ett moln del 3

Publicerad 7 juni 2023

Amanda som är 14 år vid första kontakten chattar med studenten Douglas på daglig basis. Hon och Douglas har bestämt träff men helt plötsligt kommer en okänd person att kontakta Amanda, och hotar henne med att nakenbilder kommer att spridas.

I del två fick vi höra hur mannen åker iväg med Amanda till en plats utanför stan. Amanda som är 14 år börjar ana det värsta och inser snabbt vad som kommer att hända när de är på plats. Vi får även höra hur polisen gör ett fynd hemma hos en man. En fil med 300 mappar med information om varje tjej. Det är inte bara tjejernas värld som går i spillror utan mannens sambo som har haft sina misstankar och får det nu bekräftat.

I det tredje avsnittet vet vi att mannen döms till 4.5 års fängelse. Kriminalvården bedömer att risken är låg för att mannen ska begå nya brott, detta resulterar i att mannen får obevakade permissioner. Under en permission åker mannen till biblioteket och öppnar ett nytt konto och en ny mejladress som ser ut att tillhöra någon annan. Mannen är igång igen!

Denna serie handlar om en man 20 år tillbaka i tiden som kan gång på gång återfalla i brott mot barn, utan att någon gör något om saken.

Dela gärna detta innehåll i dina sociala kanaler

Fler nyheter om grooming

Grooming
Intervju med Kristina Bäck, Skolsköterska

På Skolsköterskekongressen fick vi några snabba ord med Kristina Bäck som jobbar som skolsköterska Naturbruksskolan Sötåsen i Västra Götaland.

Läs mer
Grooming
Nätsmart höstterminen 2024

Nu är turnéplanen för Nätsmart hösten 2024 släppt. Vi är glada över att kunna fortsätta vårt viktiga arbete med Nätsmart och ser fram emot att prata med er runt om i landet i höst.

Läs mer
Grooming
Intervju med Patrik Åhlander, IKT-utvecklare, grundskoleförvaltningen, Borås.

Borås kommun arbetar kontinuerligt mot grooming. Från och med förra året har de börjat använda sig av Aktiv Skolas material mer och mer. Vi har ställt några frågor till Patrik Åhlander som är IKT-utvecklare.

Läs mer
Grooming
Vad är ”utnyttjande av barn för sexuell posering”?

Utnyttjande av barn för sexuell posering är till exempel när en gärningsperson uppmanar någon under 15 år att visa sig naken framför en webbkamera eller att skicka bilder på sitt kön eller sina bröst.

Läs mer

Utbildningsmaterial om grooming

Sociala Medier

Följ gärna Aktiv skola i sociala medier!