P1 Dokumentär – Manipulatören – Bilder i ett moln del 3

Publicerad 7 juni 2023

Amanda som är 14 år vid första kontakten chattar med studenten Douglas på daglig basis. Hon och Douglas har bestämt träff men helt plötsligt kommer en okänd person att kontakta Amanda, och hotar henne med att nakenbilder kommer att spridas.

I del två fick vi höra hur mannen åker iväg med Amanda till en plats utanför stan. Amanda som är 14 år börjar ana det värsta och inser snabbt vad som kommer att hända när de är på plats. Vi får även höra hur polisen gör ett fynd hemma hos en man. En fil med 300 mappar med information om varje tjej. Det är inte bara tjejernas värld som går i spillror utan mannens sambo som har haft sina misstankar och får det nu bekräftat.

I det tredje avsnittet vet vi att mannen döms till 4.5 års fängelse. Kriminalvården bedömer att risken är låg för att mannen ska begå nya brott, detta resulterar i att mannen får obevakade permissioner. Under en permission åker mannen till biblioteket och öppnar ett nytt konto och en ny mejladress som ser ut att tillhöra någon annan. Mannen är igång igen!

Denna serie handlar om en man 20 år tillbaka i tiden som kan gång på gång återfalla i brott mot barn, utan att någon gör något om saken.

Dela gärna detta innehåll i dina sociala kanaler

Fler nyheter om grooming

Grooming
Mobbning
Sociala mediejättarna ställs till svars!

Nyligen blev de stora sociala mediejättarna utfrågade av den amerikanska staten. Utfrågningen varade i nästan fyra timmar och på plats var de högt uppsatta cheferna för Facebook, Instagram, Tiktok, Snapchat, X (tidigare Twitter) och Discord

Läs mer
Grooming
120 timmars samhällstjänst.

En man från Örebro dömdes igår till 120 timmars samhällstjänst efter att ha utpressat en 14-årig flicka genom att tvinga henne att skicka sexuella bilder och filmer på sig själv.

Läs mer
Grooming
En av världens största spelplattformar - ett paradis för groomare? 

2007 lanserades en plattform för spel på internet som skulle komma att bli en av världens största. Vad ingen anande då var att det också skulle bli ett paradis för groomare. Ett paradis som med tiden har blivit allt större.

Läs mer
Grooming
Äntligen stängs ökänd plattform för pedofiler

Det var grundaren själv som i veckan meddelade att hemsidan Omegle nu stängs ner. Sidan lades upp 2009 med syftet att vara en plats för att möta nya människor, i ett chattrum via text eller video. Sidan blev populär bland barn och unga.

Läs mer

Utbildningsmaterial om grooming