P1 Dokumentär – Manipulatören – mardrömmen börjar om del 4

Publicerad 13 juni 2023

Amanda som är 14 år vid första kontakten chattar med studenten Douglas på daglig basis. Hon och Douglas har bestämt träff men helt plötsligt kommer en okänd person att kontakta Amanda, och hotar henne med att nakenbilder kommer att spridas.

I det tredje avsnittet fick vi reda på att mannen döms till 4.5 års fängelse. Kriminalvården bedömer att risken är låg för att mannen ska begå nya brott, detta resulterar i att mannen får obevakade permissioner. Under en permission åker mannen till biblioteket och öppnar ett nytt konto och en ny mejladress som ser ut att tillhöra någon annan. Mannen är igång igen!

Mannen som har våldtagit Amanda har nu avtjänat sitt straff och friges. När mannen är på fri fot så börjar Amanda få samma nakenbilder och videos skickade till sig, bilder som hon trodde polisen har förstört. Amandas liv vänds upp och ned och blir ett helvete igen då hon återigen hotas hon att lyda för att videon inte ska skickas till hennes nära och kära.

Denna serie handlar om en man 20 år tillbaka i tiden som kan gång på gång återfalla i brott mot barn, utan att någon gör något om saken.

Dela gärna detta innehåll i dina sociala kanaler

Fler nyheter om grooming

Grooming
Intervju med Patrik Åhlander, IKT-utvecklare, grundskoleförvaltningen, Borås.

Borås kommun arbetar kontinuerligt mot grooming. Från och med förra året har de börjat använda sig av Aktiv Skolas material mer och mer. Vi har ställt några frågor till Patrik Åhlander som är IKT-utvecklare.

Läs mer
Grooming
Vad är ”utnyttjande av barn för sexuell posering”?

Utnyttjande av barn för sexuell posering är till exempel när en gärningsperson uppmanar någon under 15 år att visa sig naken framför en webbkamera eller att skicka bilder på sitt kön eller sina bröst.

Läs mer
Grooming
Mobbning
Sociala mediejättarna ställs till svars!

Nyligen blev de stora sociala mediejättarna utfrågade av den amerikanska staten. Utfrågningen varade i nästan fyra timmar och på plats var de högt uppsatta cheferna för Facebook, Instagram, Tiktok, Snapchat, X (tidigare Twitter) och Discord

Läs mer
Grooming
120 timmars samhällstjänst.

En man från Örebro dömdes igår till 120 timmars samhällstjänst efter att ha utpressat en 14-årig flicka genom att tvinga henne att skicka sexuella bilder och filmer på sig själv.

Läs mer

Utbildningsmaterial om grooming

Nyhetsbrev