Podd – När polisen ringer rasar världen – om sexuella övergrepp på nätet

Publicerad 28 april 2023

Meja är 16 år gammal och har precis börjat gymnasiet. En dag får hon ett samtal från sin mamma, hon svarar och får höra att mamman har pratat med polisen och fått reda på att de hittat nakenbilder på Meja hos en man. Hon måste nu till förhör för att vittna. Skammen och ångern är total, det hade gått över ett år sedan denna man kontaktade henne på Snapchat.

I detta avsnitt får vi tack vare Sandra Näslund höra hur det blir för barnen när brotten de utsätts för kommer upp i domstol inför vuxna ögon som granskar det allra mest privata.

Dela gärna detta innehåll i dina sociala kanaler

Fler nyheter om grooming

Grooming
Intervju med Kristina Bäck, Skolsköterska

På Skolsköterskekongressen fick vi några snabba ord med Kristina Bäck som jobbar som skolsköterska Naturbruksskolan Sötåsen i Västra Götaland.

Läs mer
Grooming
Nätsmart höstterminen 2024

Nu är turnéplanen för Nätsmart hösten 2024 släppt. Vi är glada över att kunna fortsätta vårt viktiga arbete med Nätsmart och ser fram emot att prata med er runt om i landet i höst.

Läs mer
Grooming
Intervju med Patrik Åhlander, IKT-utvecklare, grundskoleförvaltningen, Borås.

Borås kommun arbetar kontinuerligt mot grooming. Från och med förra året har de börjat använda sig av Aktiv Skolas material mer och mer. Vi har ställt några frågor till Patrik Åhlander som är IKT-utvecklare.

Läs mer
Grooming
Vad är ”utnyttjande av barn för sexuell posering”?

Utnyttjande av barn för sexuell posering är till exempel när en gärningsperson uppmanar någon under 15 år att visa sig naken framför en webbkamera eller att skicka bilder på sitt kön eller sina bröst.

Läs mer

Utbildningsmaterial om grooming

Sociala Medier

Följ gärna Aktiv skola i sociala medier!