Podd – När polisen ringer rasar världen – om sexuella övergrepp på nätet

Publicerad 28 april 2023

Meja är 16 år gammal och har precis börjat gymnasiet. En dag får hon ett samtal från sin mamma, hon svarar och får höra att mamman har pratat med polisen och fått reda på att de hittat nakenbilder på Meja hos en man. Hon måste nu till förhör för att vittna. Skammen och ångern är total, det hade gått över ett år sedan denna man kontaktade henne på Snapchat.

I detta avsnitt får vi tack vare Sandra Näslund höra hur det blir för barnen när brotten de utsätts för kommer upp i domstol inför vuxna ögon som granskar det allra mest privata.

Dela gärna detta innehåll i dina sociala kanaler

Fler nyheter om grooming

Grooming
Mobbning
Sociala mediejättarna ställs till svars!

Nyligen blev de stora sociala mediejättarna utfrågade av den amerikanska staten. Utfrågningen varade i nästan fyra timmar och på plats var de högt uppsatta cheferna för Facebook, Instagram, Tiktok, Snapchat, X (tidigare Twitter) och Discord

Läs mer
Grooming
120 timmars samhällstjänst.

En man från Örebro dömdes igår till 120 timmars samhällstjänst efter att ha utpressat en 14-årig flicka genom att tvinga henne att skicka sexuella bilder och filmer på sig själv.

Läs mer
Grooming
En av världens största spelplattformar - ett paradis för groomare? 

2007 lanserades en plattform för spel på internet som skulle komma att bli en av världens största. Vad ingen anande då var att det också skulle bli ett paradis för groomare. Ett paradis som med tiden har blivit allt större.

Läs mer
Grooming
Äntligen stängs ökänd plattform för pedofiler

Det var grundaren själv som i veckan meddelade att hemsidan Omegle nu stängs ner. Sidan lades upp 2009 med syftet att vara en plats för att möta nya människor, i ett chattrum via text eller video. Sidan blev populär bland barn och unga.

Läs mer

Utbildningsmaterial om grooming