Idrottshjälpen gör skillnad

Publicerad 23 augusti 2021

En flicka behöver sovsäck, ryggsäck och varma långbyxor för att kunna hänga med sin scoutgrupp på hajk. En skolsköterska ber om hjälp till fyra syskon som behöver gå i simskola och vars familj inte klarar avgiften. En trebarnsmamma behöver pengar för att barnen ska kunna fortsätta med sina sporter simning, fotboll och gymnastik.

Under våren lanserades Idrottshjälpen dit man kan ansöka om ekonomiskt stöd för idrottande barn och ungdomar. Trots att Idrottshjälpen än så länge är något relativt okänt fick man på några månader in över 100 ansökningar.

– Vi ser det som en bekräftelse på att Idrottshjälpen verkligen behövs och kommer att göra stor nytta för många barn och ungdomar nu och framöver, säger Lars Erlandh, verksamhetschef på Aktiv Skola.

Många av ansökningarna till Idrottshjälpen rör medlemsavgifter och kostnader för träningsläger, cuper och liknande, men lika ofta handlar det om behov av utrustning och kläder. Sporter som till exempel basket, simning, kampsport och innebandy är representerade – för att nämna några. 42 ansökningar har beviljats och uppskattningsvis kommer över 200 personer att få hjälp.

– Flera av ansökningarna blir man väldigt berörd av att läsa, det finns en verklighet där ute som en del av oss inte har en aning om. Samtidigt är det tänkvärt att vi med förhållandevis små insatser kan göra stor skillnad, säger Lars Erlandh.

Idrottshjälpen är, precis som allt annat som Aktiv Skola gör, helt beroende av skänkta medel.

– För att kunna hjälpa ännu fler barn och ungdomar hoppas vi nu att fler sponsorer kommer att ställa upp med såväl pengar som utrustning, säger Lars Erlandh.

Under hösten kommer man i Aktiv Skolas olika kommunikationskanaler kunna ta del av några av de fall där Idrottshjälpen gjort skillnad.

——-
Missa inte att höstterminens ansökningsomgång till Idrottshjälpen är öppen nu och fram till och med den 30 november.

Dela gärna detta innehåll i dina sociala kanaler

Fler nyheter om hälsa

Hälsa
Mer idrott i skolan? JA säger Aktiv Skola! 

20 år av studier visar att forskarnas hypotes stämmer: daglig fysisk aktivitet kan ge ökad benmassa, bättre kondition och starkare muskler i vuxen ålder.

Läs mer
Hälsa
Nio av tio lärare är oroliga...

Fackförbundet Sveriges lärare har räknat ut att det behövs ett extra tillskott på 29 miljarder kronor till skola och utbildning för att upprätthålla den kvalitativa nivån som finns idag. Samtidigt kommer det ut rapporter om nya nedskärningar och besparingar under hösten, vilket har medfört en stor oro bland lärare i Sverige.

Läs mer
Hälsa
Barn som går eller cyklar till skolan mår bäst!

Fysiska aktivitet har en positiv inverkan på människan, speciellt på barn och unga. Trots denna vetskap har de ungas fysiska aktivitet dalat kraftigt för varje år som går.

Läs mer
Hälsa
Trots en ökad budget så tog Stockholms fotbollsförbund pengar slut. 

Varje år ger Stockholms fotbollsförbund bidrag till barn som inte har råd med exempelvis medlemsavgifter, träningskläder eller utrustning, men i år är pengarna slut trots en ökad budget.

Läs mer

Utbildningsmaterial om hälsa

Nyhetsbrev