Jag tror jag är lite kär i dig – prisbelönt film

Publicerad 7 september 2018

[vc_row][vc_column][ultimate_heading main_heading=”Jag tror jag är lite kär i dig – prisbelönt film” heading_tag=”h3″ alignment=”left”][/ultimate_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ultimate_spacer height=”20″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Vi är så stolta över att vår film om grooming Jag tror jag är lite kär i dig har vunnit så många priser:

Telly Awards

Guld i kategorin General – Children’s Audience

Brons i kategorin General – Education for Non-Broadcast

World Media Festival

Guld i kategorin Education: Middle School

Grand Award Prize – Bästa film alla kategorier

Sveriges kortfilmsfestival

Silver i kategorin Individuella klassen

Swedish Media Festival

Guld i kategorierna utbildningsfilm, bästa foto och bästa regi
Silver i kategorierna bästa manus och bästa målgruppsanpassning
Swedish Media Grand Award (bästa film)

Filmen har även medverkat på ett antal kortfilmsfestivaler där man inte tävlar – bara att visas är ära nog:
Clermont-Ferrand International Short Film Festival, Göteborg Film Festival, BUFF Filmfestival, Giffoni Film Festival, Poppy Jasper Film Festival, Manlleu Film Festival, Kristiansand International Children’s Film Festival, USTER Copenhagen International Film Festival for Children and Youth, Umbria Film Festival och CinéGlobe International Short Films Festival.[/vc_column_text][ultimate_spacer height=”20″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”4467″ img_size=”medium” add_caption=”yes” alignment=”center” onclick=”zoom”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”4464″ img_size=”medium” add_caption=”yes” onclick=”zoom”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”4551″ img_size=”medium” add_caption=”yes” onclick=”zoom”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”4549″ img_size=”medium” add_caption=”yes” onclick=”zoom”][/vc_column][/vc_row]

Dela gärna detta innehåll i dina sociala kanaler

Fler nyheter om grooming

Grooming
Äntligen stängs ökänd plattform för pedofiler

Det var grundaren själv som i veckan meddelade att hemsidan Omegle nu stängs ner. Sidan lades upp 2009 med syftet att vara en plats för att möta nya människor, i ett chattrum via text eller video. Sidan blev populär bland barn och unga.

Läs mer
Grooming
Hur fungerar expose-konton?

I takt med att användningen av sociala medier har ökat under de senaste tio åren så har också olika sexualbrott ökat och polisen ser dessutom en stor ökning av expose-konton på olika plattformar, vilket försvårar  deras arbete. Nu uppmanar polisen vuxna att börja ta mer ansvar och prata med unga och barn.

Läs mer
Grooming
Ny skakande rapport om övergrepp på barn

I juni släppte ECPAT en rapport som handlar om organiserad brottslighet bakom sexuell utpressning av barn i ekonomiskt syfte. Rapporten heter Då tog ’hon’ en screen och allt började, och handlar om hur organiserade brottslingar använder sig av olika plattformar för att manipulera unga och barn att skicka sexualiserat material för att sedan hota att sprida dessa bilder om de inte får betalt, vilket klassas som en slags sexuell utpressning.

Läs mer
Grooming
Aktiv Skola presenterar: Nätsmart på lätt svenska

Efter månader med hårt arbete tillsammans med filmteam, pedagoger, föräldrar och barn kan vi på Aktiv Skola stolt presentera vår utbildning Nätsmart på lätt svenska.

Läs mer

Utbildningsmaterial om grooming

Nyhetsbrev