P1 Dokumentär – Manipulatören – kan han stoppas? Del 5

Publicerad 28 juni 2023

Amanda som är 14 år vid första kontakten chattar med studenten Douglas på daglig basis. Hon och Douglas har bestämt träff men helt plötsligt kommer en okänd person att kontakta Amanda, och hotar henne med att nakenbilder kommer att spridas.

I det fjärde avsnittet fick vi reda på att mannen som har våldtagit Amanda har nu avtjänat sitt straff och friges. När mannen är på fri fot så börjar Amanda få samma nakenbilder och videos skickade till sig, bilder som hon trodde polisen har förstört. Amandas liv vänds upp och ned och blir ett helvete igen då hon återigen hotas hon att lyda för att videon inte ska skickas till hennes nära och kära.

I det femte och sista avsnittet döms mannen igen för brott med samma karaktär som innan. Mannen ska även bedömas professionellt för att se om han kan lida av en alvarlig psykisk störning. Denna bedömning har redan gjorts en gång, men för 16 år sedan!

Denna serie handlar om en man 20 år tillbaka i tiden som kan gång på gång återfalla i brott mot barn, utan att någon gör något om saken.

Dela gärna detta innehåll i dina sociala kanaler

Fler nyheter om grooming

Grooming
Intervju med Kristina Bäck, Skolsköterska

På Skolsköterskekongressen fick vi några snabba ord med Kristina Bäck som jobbar som skolsköterska Naturbruksskolan Sötåsen i Västra Götaland.

Läs mer
Grooming
Nätsmart höstterminen 2024

Nu är turnéplanen för Nätsmart hösten 2024 släppt. Vi är glada över att kunna fortsätta vårt viktiga arbete med Nätsmart och ser fram emot att prata med er runt om i landet i höst.

Läs mer
Grooming
Intervju med Patrik Åhlander, IKT-utvecklare, grundskoleförvaltningen, Borås.

Borås kommun arbetar kontinuerligt mot grooming. Från och med förra året har de börjat använda sig av Aktiv Skolas material mer och mer. Vi har ställt några frågor till Patrik Åhlander som är IKT-utvecklare.

Läs mer
Grooming
Vad är ”utnyttjande av barn för sexuell posering”?

Utnyttjande av barn för sexuell posering är till exempel när en gärningsperson uppmanar någon under 15 år att visa sig naken framför en webbkamera eller att skicka bilder på sitt kön eller sina bröst.

Läs mer

Utbildningsmaterial om grooming

Nyhetsbrev