Webbinarium vårterminen 2021

Publicerad 18 januari 2021

Tack vare den positiva respons och den stora efterfrågan vi fått på webbinarierna Nätsmart har vi valt att fortsätta med dessa även under 2021.

Webbinarierna handlar om hur man som barn och vuxen kan göra för att bli nätsmart, och det som barn råkar ut för på nätet – mobbning, kränkningar, och sådant som man blir exponerad för som kan vara otäckt och skrämmande, som till exempel kedjebrev och porr. Fokus i föreläsningen ligger på grooming och vad vi kan göra för att förhindra det.

Det kommer bland annat att tas upp frågor som:

  • Hur kommer vi i kapp barnen?
  • Vad måste man ha koll på som vuxen?
  • Är det någon skillnad mellan pojkar och flickor?
  • Hur tar groomare kontakt?
  • När blev mobbning barnens ansvar?

Vi tror på att jobba lokalt och kommer därför att erbjuda respektive län egna webbinarium. Om datumet på din ort inte passar är du naturligtvis ändå välkommen att anmäla dig till ett webbinarium på annan ort.

Schema för vårterminen 2021 hittar du här.

Målgrupp: Skolpersonal, föräldrar och vårdnadshavare
Tid: 13:00-14:15 och 19:00-20:15
Föreläsare: Martina Söderholm
Pris: Kostnadsfritt

Dela gärna detta innehåll i dina sociala kanaler

Fler nyheter om grooming

Grooming
Intervju med Kristina Bäck, Skolsköterska

På Skolsköterskekongressen fick vi några snabba ord med Kristina Bäck som jobbar som skolsköterska Naturbruksskolan Sötåsen i Västra Götaland.

Läs mer
Grooming
Nätsmart höstterminen 2024

Nu är turnéplanen för Nätsmart hösten 2024 släppt. Vi är glada över att kunna fortsätta vårt viktiga arbete med Nätsmart och ser fram emot att prata med er runt om i landet i höst.

Läs mer
Grooming
Intervju med Patrik Åhlander, IKT-utvecklare, grundskoleförvaltningen, Borås.

Borås kommun arbetar kontinuerligt mot grooming. Från och med förra året har de börjat använda sig av Aktiv Skolas material mer och mer. Vi har ställt några frågor till Patrik Åhlander som är IKT-utvecklare.

Läs mer
Grooming
Vad är ”utnyttjande av barn för sexuell posering”?

Utnyttjande av barn för sexuell posering är till exempel när en gärningsperson uppmanar någon under 15 år att visa sig naken framför en webbkamera eller att skicka bilder på sitt kön eller sina bröst.

Läs mer

Utbildningsmaterial om grooming

Nyhetsbrev