fbpx
Gå till Aktiv Skolas hemsida »

Hej!

Det är jag som är Tryggve! Skattjakt med mumsig belöning, låter inte det schysst? Öppna luckan och gör dagens rörelse, sen blir det skattjakt!

Dagens lucka sponsras av:

Dagens rörelsefilm

Skattjakten

Gör en skattkarta som leder till lördagsgottet, längs vägen till skatten skall olika rörelser genomföras för att komma vidare.

Veckans hälsotips

Mat

Att äta grönsaker, frukt och bär är jättebra för kroppen. Genom att tänka på att försöka äta så många olika färger som möjligt under en dag så får du massvis med nyttigheter som kroppen behöver! Läs mer om matens betydelse i vårt hälsomaterial.

Föreläsning: Nätsmart

Föreläsningen Nätsmart handlar om hur man som barn och vuxen kan göra för att bli nätsmart, och det som barn råkar ut för på nätet. Mobbning, kränkningar, och sådant som man blir exponerad för som kan vara otäckt och skrämmande, som till exempel kedjebrev och porr. Fokus i föreläsningen ligger på grooming* och vad vi kan göra för att förhindra det.

Föreläsningen är kostnadsfri och anpassas efter olika målgrupper – elever, skolpersonal och föräldrar.

*Grooming är när vuxna, oftast under falsk identitet, tar kontakt med barn på internet eller på sociala medier i syfte att utnyttja dem sexuellt.

Föreläsare: Martina Söderholm

Martina Söderholm

Martina Söderholm har en bakgrund inom vård och omsorg och har jobbat i många år med barn och vuxna med neuropsykiatriska funktionshinder. Innan hon började föreläsa jobbade hon på rättspsykiatriska kliniken i Örebro. Du kan kontakta Martina här. Här presenterar Martina sin föreläsning.

Anmälan

Observera att föreläsningen endast är öppen för personer med anknytning till skolan.

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig/och dina kollegor till föreläsningen. Fält märkta med * är obligatoriska.

Den här föreläsningen är tyvärr inställd p.g.a smittorisk

Inställt

Den här föreläsningen är tyvärr inställd p.g.a smittorisk.

När

23 mars 2020

Lägg till i kalender

Målgrupp

Elever

Plats

Strandskolan, Idre

Go to Top