fbpx

Alkohol och droger

Vad är boffning?

Vilka negativa effekter har lustgas på barn och unga?

Hur farligt är cannabis egentligen?

Samtidigt som alkoholkonsumtionen har minskat under 2000-talet, har droger blivit ett stort samhällsproblem för barn och unga, och vi ser allvarligt på denna utveckling. Men hur gör vi för att bli bättre på att upplysa våra barn om droger?

Den frågan arbetar vi ständigt med.

Nyheter om alkohol och droger

Podd - P1 Dokumentär Miniserie – Tramadoltjejerna

I denna miniserie från P1 dokumentär får vi följa Vilda som är 13 år gammal. Vilda började bruka cannabis första gången hon var 11 år, en vanlig drog att börja med. "Jag trodde aldrig att jag skulle bli beroende av droger".

Läs mer
14 åring dog på en skola i Luleå efter att ha boffat.

Förra veckan kom nyheten att en flicka i 14 års-åldern hade hittats död på en skola i Luleå. Hon beskrivs som en glad och busig tonårstjej som drömde om att bli veterinär.

Läs mer
Polisen i Fyrbodal satsar för att nå ut till föräldrar om drogmissbruk!

Aktiv Skola står bakom myndigheten och polisen i arbetet med frågor relaterade till droger och barn. Polisen i Fyrbodal har i flera år arbetat med att uppmärksamma det stora problemet och satsar på att få föräldrar mer vaksamma om deras barn använder droger. 

Läs mer
Droger börjar eskalera bland ungdomar!

Flera stora nyhetskanaler har skrivit om Molly, den 14 åriga tjejen som dog efter en kväll ute med sina vänner. Det visade sig att Molly hade blandat alkohol med tramadol den kvällen, en kombination som absolut inte går ihop likväl enskilt inte matchar bra hos barn. 

Läs mer
Visa fler nyheter (3 st)   ⌄

Utbildningsmaterial om alkohol och droger

L
a
d
d
a
r
.
.
.

Drogförebyggarepärmen

Läs mer

Handbok om tobak och alkohol

Läs mer

Om barn till missbrukare – Lärarhandledning

Läs mer

Lathund mot narkotika

Läs mer

Var smart – säg nej till tobak

Läs mer