”Vad är grooming?”

Publicerad 19 september 2018

Vi erbjuder skolpersonal och föräldrar ett specialpris för boken Vad är grooming? av Ulrika Rogland och Sven Å Christianson.

  • 1 ex 160:-
  • 3 ex 150:-/st
  • 5 ex 133:-/st

Alla priser är inklusive moms + frakt.
Beställ boken direkt på ARX förlag, info@arxforlag.se. Ange att beställningen sker via Aktiv Skola.

Om boken

”Grooming är när vuxna, oftast under falsk identitet, skapar kontakt med barn på internet eller i sociala medier med syftet att senare utnyttja dem sexuellt. Advokat Ulrika Rogland och psykolog Sven Å Christianson beskriver i boken hur förövarna går tillväga för att locka in barnen i en för dem förödande process. Genom rättsfall och forskning synliggör och avslöjar författarna gärningsmännens förövarstrategier. Kunskapen om grooming är i allmänhet dålig såväl hos unga som vuxna. Boken vänder sig därför både till anställda inom de rättsvårdande myndigheterna, socialtjänsten och till unga och deras föräldrar.”

Dela gärna detta innehåll i dina sociala kanaler

Fler nyheter om grooming

Grooming
Intervju med Kristina Bäck, Skolsköterska

På Skolsköterskekongressen fick vi några snabba ord med Kristina Bäck som jobbar som skolsköterska Naturbruksskolan Sötåsen i Västra Götaland.

Läs mer
Grooming
Nätsmart höstterminen 2024

Nu är turnéplanen för Nätsmart hösten 2024 släppt. Vi är glada över att kunna fortsätta vårt viktiga arbete med Nätsmart och ser fram emot att prata med er runt om i landet i höst.

Läs mer
Grooming
Intervju med Patrik Åhlander, IKT-utvecklare, grundskoleförvaltningen, Borås.

Borås kommun arbetar kontinuerligt mot grooming. Från och med förra året har de börjat använda sig av Aktiv Skolas material mer och mer. Vi har ställt några frågor till Patrik Åhlander som är IKT-utvecklare.

Läs mer
Grooming
Vad är ”utnyttjande av barn för sexuell posering”?

Utnyttjande av barn för sexuell posering är till exempel när en gärningsperson uppmanar någon under 15 år att visa sig naken framför en webbkamera eller att skicka bilder på sitt kön eller sina bröst.

Läs mer

Utbildningsmaterial om grooming

Sociala Medier

Följ gärna Aktiv skola i sociala medier!