Bästiskalendern

Publicerad 8 oktober 2018

110 000 exemplar av Bästiskalendern har nu skickats ut till andraklassare i hela Sverige. Syftet med kalendern är bland annat att uppmuntra till att skriva mer för hand eftersom studier visar att användningen av papper och penna minskar på allt fler skolor.

När vi påbörjade arbetet med Bästiskalendern i början av året visste vi direkt att vi ville göra något som var mer än bara en kalender. Vi ville att Bästiskalendern skulle bli en naturlig del av barnen skoldag. Det som gör den unik är att den bland annat tipsar om roliga rastaktiviteter och får barnen att lära känna både sig själva och sina klasskompisar bättre.

Bästiskalendern lyfter ämnen som vänskap, hälsa och trafik samtidigt som den hjälper barnen att hålla koll på läxor och aktiviteter och viktiga dagar som nationaldagen och internationella popcorndagen. Kalendern uppmuntrar även till rörelse och kreativitet. Vi garanterar att det här inte är en kalender som alla andra.

Dela gärna detta innehåll i dina sociala kanaler

Fler nyheter om hälsa

Hälsa
Mer idrott i skolan? JA säger Aktiv Skola! 

20 år av studier visar att forskarnas hypotes stämmer: daglig fysisk aktivitet kan ge ökad benmassa, bättre kondition och starkare muskler i vuxen ålder.

Läs mer
Hälsa
Nio av tio lärare är oroliga...

Fackförbundet Sveriges lärare har räknat ut att det behövs ett extra tillskott på 29 miljarder kronor till skola och utbildning för att upprätthålla den kvalitativa nivån som finns idag. Samtidigt kommer det ut rapporter om nya nedskärningar och besparingar under hösten, vilket har medfört en stor oro bland lärare i Sverige.

Läs mer
Hälsa
Barn som går eller cyklar till skolan mår bäst!

Fysiska aktivitet har en positiv inverkan på människan, speciellt på barn och unga. Trots denna vetskap har de ungas fysiska aktivitet dalat kraftigt för varje år som går.

Läs mer
Hälsa
Trots en ökad budget så tog Stockholms fotbollsförbund pengar slut. 

Varje år ger Stockholms fotbollsförbund bidrag till barn som inte har råd med exempelvis medlemsavgifter, träningskläder eller utrustning, men i år är pengarna slut trots en ökad budget.

Läs mer

Utbildningsmaterial om hälsa

Nyhetsbrev