Bästiskalendern

Publicerad 8 oktober 2018

110 000 exemplar av Bästiskalendern har nu skickats ut till andraklassare i hela Sverige. Syftet med kalendern är bland annat att uppmuntra till att skriva mer för hand eftersom studier visar att användningen av papper och penna minskar på allt fler skolor.

När vi påbörjade arbetet med Bästiskalendern i början av året visste vi direkt att vi ville göra något som var mer än bara en kalender. Vi ville att Bästiskalendern skulle bli en naturlig del av barnen skoldag. Det som gör den unik är att den bland annat tipsar om roliga rastaktiviteter och får barnen att lära känna både sig själva och sina klasskompisar bättre.

Bästiskalendern lyfter ämnen som vänskap, hälsa och trafik samtidigt som den hjälper barnen att hålla koll på läxor och aktiviteter och viktiga dagar som nationaldagen och internationella popcorndagen. Kalendern uppmuntrar även till rörelse och kreativitet. Vi garanterar att det här inte är en kalender som alla andra.

Dela gärna detta innehåll i dina sociala kanaler

Fler nyheter om hälsa

Hälsa
Intervju med skolsköterskan Maria från Maltesholm skola

Två snabba frågor till Maria som jobbar som skolsköterska på Maltesholm skola i Hässelby strand.

Läs mer
Hälsa
Intervju med skolsköterskan Deka från Prolympia idrottsskola

På Skolsköterskekongressen fick vi även chansen att ställa ett par snabba frågor till Deka som jobbar som skolsköterska på Prolympia idrottsskola.

Läs mer
Hälsa
Mer idrott i skolan? JA säger Aktiv Skola! 

20 år av studier visar att forskarnas hypotes stämmer: daglig fysisk aktivitet kan ge ökad benmassa, bättre kondition och starkare muskler i vuxen ålder.

Läs mer
Hälsa
Nio av tio lärare är oroliga...

Fackförbundet Sveriges lärare har räknat ut att det behövs ett extra tillskott på 29 miljarder kronor till skola och utbildning för att upprätthålla den kvalitativa nivån som finns idag. Samtidigt kommer det ut rapporter om nya nedskärningar och besparingar under hösten, vilket har medfört en stor oro bland lärare i Sverige.

Läs mer

Utbildningsmaterial om hälsa

Sociala Medier

Följ gärna Aktiv skola i sociala medier!