Mathilda Hoflings sommarprat!

Publicerad 8 mars 2023

Mathilda valdes av lyssnarna till lyssnarnas sommarvärd 2021. I sitt sommarprat tar hon upp om hur hon blev utsatt för grooming på nätet som tonåring. Som 13 åring kontaktades hon av en person online som lurade henne att ställa upp på nakenbilder. I flera år pressade och hotade denna person Mathilda med att han skulle skicka dem till hennes familj, vänner samt andra bekanta om hon inte fortsatte.

Mathildas tonår är väldigt lik andra som har blivit utsatta för grooming men ändå inte. Alla har en historia att berätta och Mathildas är otroligt viktig för att uppmärksamma detta stora problem, att få andra att öppna upp. Vår film ”Jag tror jag är lite kär i dig” är en berättelse som många offer kan känna igen sig i.

Lyssna på sommarpratet

Dela gärna detta innehåll i dina sociala kanaler

Fler nyheter om grooming

Grooming
Intervju med Patrik Åhlander, IKT-utvecklare, grundskoleförvaltningen, Borås.

Borås kommun arbetar kontinuerligt mot grooming. Från och med förra året har de börjat använda sig av Aktiv Skolas material mer och mer. Vi har ställt några frågor till Patrik Åhlander som är IKT-utvecklare.

Läs mer
Grooming
Vad är ”utnyttjande av barn för sexuell posering”?

Utnyttjande av barn för sexuell posering är till exempel när en gärningsperson uppmanar någon under 15 år att visa sig naken framför en webbkamera eller att skicka bilder på sitt kön eller sina bröst.

Läs mer
Grooming
Mobbning
Sociala mediejättarna ställs till svars!

Nyligen blev de stora sociala mediejättarna utfrågade av den amerikanska staten. Utfrågningen varade i nästan fyra timmar och på plats var de högt uppsatta cheferna för Facebook, Instagram, Tiktok, Snapchat, X (tidigare Twitter) och Discord

Läs mer
Grooming
120 timmars samhällstjänst.

En man från Örebro dömdes igår till 120 timmars samhällstjänst efter att ha utpressat en 14-årig flicka genom att tvinga henne att skicka sexuella bilder och filmer på sig själv.

Läs mer

Utbildningsmaterial om grooming

Nyhetsbrev