Trots en ökad budget så tog Stockholms fotbollsförbund pengar slut. 

Publicerad 11 april 2023

Varje år ger Stockholms fotbollsförbund bidrag till barn som inte har råd med exempelvis medlemsavgifter, träningskläder eller utrustning, men i år är pengarna slut trots en ökad budget. Detta kommer i sin tur innebära att barn och unga kommer behöva lägga ner med fotbollen i Stockholms län.

Tidigare har Stockholms fotbollsförbund kunnat hjälpa ca 90 procent av alla ansökande, men i år är de nere på bara 20 procent på grund av markant ökning ansökningar. Björn Eriksson som är tävlingschef på Stockholms fotbollsförbund är chockad över lyckan hos de som får hjälp, trots att det är små bidrag.

Men vi på Aktiv Skola vet hur mycket små medel kan göra och vi vill hjälpa till! Idrottshjälpen behövs mer än någonsin, då allt fler barn idag tvingas sluta med sin idrott. Enligt forskning blir allt fler barn stillasittande och det kommer bara fortsätta om vi inte gör något nu.

Känner någon är i behov av bidrag? Klicka på länken nedan och ansök om bidrag hos Idrottshjälpen!

 

Läs TV4s reportage här

Dela gärna detta innehåll i dina sociala kanaler

Fler nyheter om hälsa

Hälsa
Mer idrott i skolan? JA säger Aktiv Skola! 

20 år av studier visar att forskarnas hypotes stämmer: daglig fysisk aktivitet kan ge ökad benmassa, bättre kondition och starkare muskler i vuxen ålder.

Läs mer
Hälsa
Nio av tio lärare är oroliga...

Fackförbundet Sveriges lärare har räknat ut att det behövs ett extra tillskott på 29 miljarder kronor till skola och utbildning för att upprätthålla den kvalitativa nivån som finns idag. Samtidigt kommer det ut rapporter om nya nedskärningar och besparingar under hösten, vilket har medfört en stor oro bland lärare i Sverige.

Läs mer
Hälsa
Barn som går eller cyklar till skolan mår bäst!

Fysiska aktivitet har en positiv inverkan på människan, speciellt på barn och unga. Trots denna vetskap har de ungas fysiska aktivitet dalat kraftigt för varje år som går.

Läs mer
Hälsa
Är det farligt med energidryck? 

Både ja och nej. Själva drycken är ju som vi vet inte det bästa för kroppen. Men den främsta anledningen till att energidryck kan anses farligt för kroppen är om man får i sig en för stor mängd koffein.

Läs mer

Utbildningsmaterial om hälsa

Sociala Medier

Följ gärna Aktiv skola i sociala medier!