Gå till Aktiv Skolas hemsida »

Hej!

Det är jag som är Tryggve! Öppna luckan och kolla in vilken som är dagens rörelse, det är ju skönt att skaka loss lite, eller hur? När du är klar får du även tips på en kul lek!

Dagens lucka sponsras av:

Dagens rörelsefilm

Dagens Lek

Kurragömma med dunk

Utse vem som skall räkna. Den personen ställer sig vid ett träd/stolpe och räknar till 100 medan övriga deltagare springer och gömmer sig. När räknaren är klar så säger den högt och tydligt 100 så alla kan höra och börjar sökandet. När letaren ser någon som gömt sig rusar båda till trädet/stolpen och försöker slå handen mot den först. Hinner letaren först säger hen "Dunk för (namnet på personen) 1, 2, 3!". Då är personen ute ur leken. Hinner personen som gömt sig först säger den "Dunk för mig 1, 2, 3!" då har hen klarat sig. Den som blivit dunkad först av letaren blir ny letare nästa runda.

Veckans hälsotips

Mat

Att äta grönsaker, frukt och bär är jättebra för kroppen. Genom att tänka på att försöka äta så många olika färger som möjligt under en dag så får du massvis med nyttigheter som kroppen behöver!

Läs mer om att äta frukt och grönt på: Äter vi tillräckligt med frukt och grönt?

Hur ska föräldrar söka stöd när ens barn har blivit utsatt för våld?

Publicerad 13 februari 2023

När ett barn blivit utsatt för våld kan konsekvenserna bli enorma. Barn kan drabbas av ångestattacker, sömnsvårigheter, ätstörningar, självskadebeteende samt en rad andra konsekvenser.

På uppdrag av regeringen så har Stiftelsen Allmänna Barnhuset tagit fram en rapport där de går igenom föräldrars berättelser om dess konsekvenser som uppstår när våld i olika dess slag framkommer i barns liv. Syftet är att undersöka erfarenheter av stöd till de familjer vars barn har blivit utsatta av våld.

Rapporten tar upp andra vägar familjer behövt ta när de varit i behov av stöd samt vilka de önskar att ta i framtiden. Svaren från intervjuerna visar en tydlig bild av att föräldrar önskar mer synlig stöttning för sina barn, där sakkunniga som möter barn som har blivit utsatta för våld ska ha kunskap om vart de ska hänvisa familjen för rätt insats. De föräldrar som har blivit intervjuade önskar även att stödet ska vara mer holistiskt utformat så att man ser hela familjens behov. Föräldrarna vill även ha mer kunskap om hur de ska möta sitt barn på bästa sätt.

Läs hela rapporten här

Dela gärna detta innehåll i dina sociala kanaler