Träffa Aktiv Skola på Lidingö stadshus

Publicerad 17 november 2022

Den 23 november bjuder Lidingö Kvinnojour och Lidingö stad in till en föreläsning med Bianca Kronlöf om våld i nära relation. I samband med föreläsningen så kommer en mässa anordnas och där har ni möjlighet att träffa oss!

Syftet med mässan är att ge Lidingös medborgare och medarbetare möjlighet att träffa olika organisationer som arbetar med viktiga frågor som våld, grooming, droger samt andra områden.

Har ni vägarna förbi Lidingö Stadshus den 23 november så är alla varmt välkomna till oss! Vi finns på plats hela dagen för att berätta mer om vår verksamhet med särskilt fokus på grooming.

Du hittar allt vårt material om Grooming här.

Jag tror jag är lite kär i dig – En film om grooming

Här under kan du se vår film Jag tror jag är lite kär i dig som är en film om grooming. Filmen handlar om Nadja, en helt vanlig tonårstjej. I filmen träffar hon en kille på nätet, först flörtar de och skickar oskyldiga meddelanden till varandra, men William vill snart mer. Jag tror jag är lite kär i dig skildrar hur lätt det är att manipuleras och hur snabbt en situation som från början verkar oskyldig kan övergå till ett sexuellt övergrepp.

Dela gärna detta innehåll i dina sociala kanaler

Fler nyheter om grooming

Grooming
Nätsmart höstterminen 2024

Nu är turnéplanen för Nätsmart hösten 2024 släppt. Vi är glada över att kunna fortsätta vårt viktiga arbete med Nätsmart och ser fram emot att prata med er runt om i landet i höst.

Läs mer
Grooming
Intervju med Patrik Åhlander, IKT-utvecklare, grundskoleförvaltningen, Borås.

Borås kommun arbetar kontinuerligt mot grooming. Från och med förra året har de börjat använda sig av Aktiv Skolas material mer och mer. Vi har ställt några frågor till Patrik Åhlander som är IKT-utvecklare.

Läs mer
Grooming
Vad är ”utnyttjande av barn för sexuell posering”?

Utnyttjande av barn för sexuell posering är till exempel när en gärningsperson uppmanar någon under 15 år att visa sig naken framför en webbkamera eller att skicka bilder på sitt kön eller sina bröst.

Läs mer
Grooming
Mobbning
Sociala mediejättarna ställs till svars!

Nyligen blev de stora sociala mediejättarna utfrågade av den amerikanska staten. Utfrågningen varade i nästan fyra timmar och på plats var de högt uppsatta cheferna för Facebook, Instagram, Tiktok, Snapchat, X (tidigare Twitter) och Discord

Läs mer

Utbildningsmaterial om grooming

Nyhetsbrev